rePlay #71 | Microsoft Rewards: ο οδηγός
A Year of Adventure, The Callisto Protocol: αλήθεια ή ψέμα, τα γραφικά του Horizon Forbidden West, Free time
Χαίρετε,
Δύο από εσάς μου είπατε ότι το πρόγραμμα Microsoft Rewards ξεκίνησε να υποστηρίζεται και στην Ελλάδα, οπότε σκέφτηκα να κάνω έναν μίνι οδηγό σχετικά με το πώς μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε καλύτερα.
Κατά τα άλλα, καθώς μοιράζω -ακόμα- τον χρόνο μου μεταξύ Baldur’s Gate II και PowerWash Simulator (δε θέλω σχόλια), θα μου επιτρέψετε να δηλώσω για ακόμα μία φορά, τι υπέροχο που είναι το πρώτο. Μιλάμε για μία περιπέτεια τρομακτικών διαστάσεων ως προς το τι «σερβίρεται» στον παίκτη, μία εποποιία που αμφιβάλλω αν είναι δυνατον να φτιαχτεί ξανά.
Να ‘στε καλά! 🍷
Microsoft Rewards: ο οδηγός
Το Microsoft Rewards (ή Bing Rewards όπως σιγά-σιγά μετονομάζεται) είναι ένα πρόγραμμα ανταμοιβών της Microsoft. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν και απαιτούνται απλά δύο πράγματα: ο χρήστης να διαθέτει λογαριασμό Microsoft και το πρόγραμμα να διατίθεται στη χώρα διαμονής του. Η λογική είναι απλή: κάνετε κάποιες ενέργειες και κερδίζετε πόντους τους οποίους εξαργυρώνετε ποικιλοτρόπως. Πάμε να τα δούμε όλα ένα προς ένα.
Πώς κερδίζετε πόντους
Ο πιο εύκολος τρόπος είναι με μία επίσκεψη στη σελίδα του προγράμματος. Εκεί, ανάλογα με τη χώρα σας, θα βρείτε διάφορες δραστηριότητες όπως μίνι κουίζ, προτάσεις, δημοσκοπήσεις κ.α. Ολοκληρώνοντας καθένα εξ’ αυτών κερδίζετε τους πόντους που αναγράφονται (5, 10, 30 κλπ). Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα σας «κλικ» είναι αρκετό (θα δείτε να εμφανίζεται ένα πράσινο «tick» πάνω δεξιά στο εκάστοτε εικονίδιο).
Ανάλογα τη χώρα, οι δραστηριότητες ενδέχεται να ανανεώνονται καθημερινά. Όσο πιο μεγάλο είναι το σερί επισκέψεών σας στο site, τόσοι περισσότεροι οι πόντοι που θα κερδίζετε. Αν μάλιστα κερδίσετε αρκετούς πόντους μέσα σε έναν μήνα, τότε θα κάνετε level up (από level 1 σε level 2) για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Στη βρετανική έκδοση του Microsoft Rewards υπάρχει και μία κάρτα (punch card) που ανανεώνεται σε μηνιαία βάση, προσφέροντας έξτρα πόντους.
Πόντους κερδίζετε και με κάθε σας αναζήτηση στο Bing. Αν μάλιστα χρησιμοποιείτε και Edge, παίρνετε ακόμα περισσότερους. Ένας ακόμα τρόπος για να αυξήσετε το υπόλοιπό σας (δωρεάν πάντα), είναι μέσω της ολοκλήρωσης των ημερήσιων, εβδομαδιαίων και μηνιαίων quests του Game Pass, εφ’ όσον είστε μέλη (θα δείτε να εμφανίζεται σχετική ειδοποίηση ενόσω παίζετε). Πόντους, τέλος, θα σας αποφέρουν και οι αγορές σας στο Microsoft Store.
Πώς εξαργυρώνετε πόντους
Η εξαργύρωση των πόντων σας δε θα μπορούσε να ήταν ευκολότερη. Απλά πατάτε στο Redeem που βρίσκεται κάτω από το σύνολό σας και επιλέγετε τι προτιμάτε. Μπορείτε να διαθέσετε πόντους για να μπείτε σε κληρώσεις κυνηγώντας την τύχη σας ή αν θέλετε κάτι πιο συγκεκριμένο, για να κάνετε δικές σας δωροκάρτες.
Αν επιλέξετε το δεύτερο, τότε η πιο συμφέρουσα επιλογή είναι εκείνη της δωροκάρτας Xbox. Στο level 2, μία δωροκάρτα των £5 στοιχίζει 5.850 πόντους, όταν π.χ. μία κάρτα της ίδιας αξίας για το Amazon έρχεται στους 7.600 πόντους. Από προσωπική εμπειρία, χρειάζομαι περίπου τρεις μήνες για να μαζέψω πέντε με έξι χιλιάδες πόντους.
Αξίζει;
ΟΚ, το πρόγραμμα Microsoft Rewards δε θα σας κάνει πλούσιους. Δεν πρόκειται δηλαδή να… πληρώσει το Game Pass σας. Είναι όμως μία ευκαιρία να κερδίσετε ένα μικροποσό σε ετήσια βάση που θα μπορούσε κάλλιστα να σας χαρίσει μερικά παιχνιδάκια σε περίοδο εκπτώσεων. Το κυριότερο; Είναι εντελώς δωρεάν και δεν απαιτεί καμία δέσμευση, ούτε καν επένδυση χρόνου (οι καθημερινές δραστηριότητες παίρνουν-δεν παίρνουν ένα λεπτό). Υπό αυτό το πρίσμα, δεν βρίσκω τον λόγο γιατί κάποιος να μην του δώσει μια ευκαιρία.
Σε τελική ανάλυση, αν βρίσκατε €20 στον δρόμο μια φορά τον χρόνο, δε θα σκύβατε να τα μαζέψετε…;
A Year of Adventure
Πέτυχα ένα πολύ ενδιαφέρον ελληνικό πρότζεκτ που οσονούπω θα κάνει την εμφάνισή του στο Kickstarter. Ο λόγος για το A Year of Adventure: A Dozen DnD One-Shots, ένα βιβλίο με περιπέτειες που μπορούν εύκολα να παιχτούν είτε στο πλαίσιο ενός ευρύτερου campaign D&D, είτε ως «σφηνάκια» ένα απόγευμα που θέλετε κάτι γρήγορο με την παρέα σας. Στα υπ’ όψιν.
The Callisto Protocol: αλήθεια ή ψέμα;
Δείτε προσεκτικά την παραπάνω εικόνα. Είναι από το The Callisto Protocol, τον τίτλο της Striking Distance Studios που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και την «ψάρεψα» στο Reddit. Τι δείχνει; Τις διαφορές μεταξύ πραγματικότητας και Unreal Engine. Ποιες είναι αυτές; Έλα ντε…
Για την Unreal Engine, σημειωτέον, τα έχουμε ξαναπεί εδώ.
Τα γραφικά του Horizon Forbidden West (👌)
Και μιας που πιάσαμε την κουβέντα περί γραφικών, δείτε το αποπάνω® τουί και πατήστε «play» στο βίντεο. Μπορεί τα Horizon να μη με συγκινούν ως τίτλοι (μη ρωτάτε το γιατί, απλά δε με άγγιξαν ποτέ, όσο κι αν προσπάθησα) όμως αν μη τι άλλο από γραφικά σκίζουν -ιδίως το δεύτερο.
Free time 🎈
YouTube: Δίνοντας έμφαση σε hardware και συγκριτικά απόδοσης και γραφικών, το Digital Foundry είναι από τις πλέον παλιές καραβάνες στον χώρο.
Twitter: Πείτε μου έναν λόγο για να μην ακολουθήσει κάποιος τη Devolver Digital. Έναν.