rePlay #79 | Δωρεάν τίτλοι στα PC: πού και πώς;
PowerWash Simulator review, το πι-αρ του PlayStation UK, ομάδα esports στο χρηματιστήριο -γιατί, το «αυτογκόλ» του Lost Ark, Free time
Χαίρετε,
Οι μέρες πλησιάζουν κι εγώ ανυπομονώ να δοκιμάσω το Hogwarts Legacy, για χάρη του οποίου έχω αφήσει στην άκρη όλα τα άλλα παιχνίδια που δαγκώνομαι να ξεκινήσω (Chernobylite στο PS5, Icewind Dale στο PC. Είναι το ένα από τα τρία παιχνίδια που περιμένω πώς και πώς φέτος, άλλωστε: το δεύτερο είναι το Baldur’s Gate IIΙ (τη συλλεκτική του οποίου έχω προπαραγγείλει) και το τρίτο το The Wolf Among Us 2 το οποίο ευελπιστώ να κυκλοφορήσει όντως εντός του έτους.
Να είστε καλά! 😙
ΥΓ. Εσάς τους δύο που προσθέσατε το παρακάτω ξεχωριστό διαμάντι στη συλλογή μου, να ξέρετε, σας αγαπώ. Σας αγαπούσα και πριν δηλαδή, απλά τώρα σας αγαπώ 18,6% περισσότερο.
Δωρεάν τίτλοι στα PC: πού και πώς;
Το Wired έχει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με το πώς μπορεί κάποιος να βρει δωρεάν τίτλους στα PC και να στήσει από το μηδέν και τσάμπα τη δική του βιβλιοθήκη.
Το gaming έχει γίνει πολύ πιο προσιτό οικονομικά σε σχέση με περασμένες δεκαετίες και ειδικά στα PC, χάρη στην ύπαρξη πολλαπλών καταστημάτων, οι ευκαιρίες δεν λείπουν. Long story short: ελέγχετε GOG και Epic Games Store για τους δωρεάν τίτλους τους κι αν έχετε συνδρομή στο Prime, κάντε το ίδιο και στο Prime Gaming (πρώην Twitch Prime). Ναι, ΟΚ, το τελευταίο δεν είναι ακριβώς «δωρεάν» αλλά αν πληρώνετε έτσι κι αλλιώς συνδρομή, γίνατε.
PowerWash Simulator review
Το PowerWash Simulator το γνώρισα χαζεύοντάς το στο YouTube. Μου φάνηκε πρωτότυπο, οπότε όταν αντελήφθην πως προσφερόταν δωρεάν μέσω Game Pass δεν το σκέφτηκα ιδιαίτερα: το κατέβασα με το σκεπτικό να περάσω μαζί του ένα απόγευμα. Ογδόντα ώρες αργότερα ξεκόλλησα…
Περισσότερα στο sirpretender.com.
Το πι-αρ του PlayStation
Κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε για το PR (ή το μάρκετινγκ, ανάλογα πώς το διαχειρίζεται η εκάστοτε εταιρεία) του PlayStation και δη του PlayStation UK. Όσα χρόνια είμαι στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ενέργειες (τα activations που λέμε κι εδώ) του τοπικού τμήματος είναι ευρηματικότατες όσο και εντυπωσιακές.
Το τελευταίο τους «κατόρθωμα» το οποίο πάντως είναι πανευρωπαϊκής εμβέλειας είναι ένα τσεκούρι Leviathan (Kratos, εσύ;) που έκανε την εμφάνισή του στο Queens Walk, απέναντι -σχεδόν- από τον πύργο του Big Ben. Δε λέω, σένιο, αν και για να ‘μαι ειλικρινής εξακολουθώ να θεωρώ κορυφαίο το «ντου» στο Oxford Circus, ακριβώς μπροστά -και- από το μεγάλο κατάστημα της Microsoft!
Ομάδα esports στο χρηματιστήριο - γιατί;
Υπάρχει, που λέτε, μία ομάδα esports, η FaZe Clan ή απλά FaZe. Η FaZe, που λέτε, ξεκίνησε την πορεία της το 2010 και για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο, το 2021 θεώρησε πως είναι τόσο φοβερή και τρομερή ώστε να μπει στο χρηματιστήριο. Εξασφάλισε χρηματοδότηση $291 εκατ. και μπήκε στον NASDAQ με την αξία της να φτάνει στα $725 εκατ. Η δε μετοχή της ξεκίνησε από τα $9,88.
Σήμερα, έξι μήνες αργότερα βρίσκεται στα $0,87 και κινδυνεύει με «έξωση» από το χρηματιστήριο αν συνεχίσει την ίδια πορεία (συγκεκριμένα, αν η τιμή της μετοχής της παραμείνει κάτω από το όριο του $1 για 30 συνεχόμενες ημέρες, o NASDAQ, στέλνει ειδοποίηση με την εταιρεία να έχει στη συνέχεια 180 ημέρες για να αναστρέψει την κατάσταση, ειδάλλως διαγράφεται).
Δεν έχει νόημα να κάτσω να ξετυλίξω τον βίο και την πολιτεία της FaZe -μπορείτε να το κάνετε οι ίδιοι. Αυτό που σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να καταλάβω, είναι για ποιον λόγο ένας οργανισμός esports να μπει στο χρηματιστήριο; Τι ακριβώς έχει να προσφέρει και με ποια λογική κάποιος θα επενδύσει σε αυτόν υπό τη συγκεκριμένη μορφή;
Το «αυτογκόλ» του Lost Ark
Διάβασα στο Some Steam Stats αυτής της εβδομάδας ένα φοβερό στόρι για το Lost Ark. Οι devs του τίτλου, λέει, έκαναν μια σειρά από bans στοχεύοντας τους ανενεργούς λογαριασμούς ή τέλος πάντων εκείνους με χαμηλό χρόνο παιχνιδιού.
Το αποτέλεσμα ήταν το Lost Ark να πέσει από τους 300.000 χρήστες ημερησίως στους 150.000. Υπήρξαν πάμπολλα παράπονα από παίκτες που είδαν ξαφνικά τους λογαριασμούς τους να έχουν αποκλειστεί χωρίς προειδοποίηση (τα reviews έχουν πάρει την κατηφόρα) και μολονότι η Smilegate ξεκίνησε τα… unbans, ο αριθμός δεν έχει επανέλθει.
Το συμπέρασμα του Some Steam Stats;
The most likely situation, however, is that a large minority of Lost Ark players were bots.
Ουπς!
Free time 🎈
YouTube: Μπήκα στο ACG για τα reviews του, έμεινα για όλα τα υπόλοιπα -και νομίζω το ίδιο θα κάνετε κι εσείς.
Twitter: Εκ των δημιουργών της Limited Run Games και gamer από τους λίγους, ο Josh Fairhurst -κι ο λογαριασμός του- είναι σκέτη απόλαυση!